27.03. Makkaranpaistoa

Jätetään mittarit laittamatta, koska kaikkihan hyvästä nuotiomakkarasta tykkäävät ja lapsillekin uppoaa. Pääsiäissunnuntai oli mahtavan aurinkoinen ja keväinen. Siksipä olikin hyvä suunnata maggaranpaistoon, kuten usein pohjanmaavisiiteillä teemmekin. Tällä kertaa suuntasimme uuteen paikkaan, eli Kitinojalla sijaitsevalle kodalle. Kuten kuvista näkyy, paikka on hieno ja voisi helposti luulla olevansa vaikka kuinka pohjoisessa.

WP_20160327_12_09_44_Pro

Päätimme tehdä tulet kotaan sisälle ulkopaikan sijaan navakan tuulen johdosta. Tulet syntyi helposti mutta savut jäivät turhan hanakasti kodan sisäpuolelle. Vieraskirjassa oli jonkun muunkin kommentti että huuvaa olisi laskettava puoli metriä. Samaa mieltä. Joka tapauksessa maltoimme poltella puuta miltei tarpeeksi kauan hyvän hiilloksen aikaansaamiseksi ja lopputuloksena oli maukkaat makkarat. Omaan makuun notskilla tai vastaavalla kuuluu olla perinteistä jauhomakkaraa (nyt Atrillia, Camping myös hyvä) eikä mitään korkean lihapitoisuuden omaavaa saati mitä erinäisimmillä mausteilla maustettua tuotetta.

Reseptiikkahan on simppeli: polta riittävästi puuta riittävän kauan ja odotellessa tee viillot makkaroihin. Paista makkaroita n. 15 minuuttia hiilloksen lähettyvillä, sivele kypsien makkaroiden päälle vihreää Turun sinappia (vaihtoehtona Kotisinappi) ja syö nautiskellen.

WP_20160327_13_00_16_ProWP_20160327_12_43_09_Pro (2)

Jätä kommentti