28.03. Tatun ja Patun pinaattilätyt sekä papukvinoasalaatti

Muksumittari: ****1/2 (pinaattilätyt only)

Makumittari: ***1/2

(Papusalaatin osuus lopussa)

Lastenkirjoista ei kovin usein tule reseptejä koestetuksi, mutta nyt tuli. Itse asiassa samainen Tatu ja Patu, syömään! -kirjan pinaattiletturesepti tehtiin jo kerran aiemminkin. Kyseinen kirja on todella hyvä väline käydä ruokaan ja ruokailuun liittyviä asioita lasten kanssa läpi ja tässä löytämäni arvio 1 sekä arvio 2. Nyt Tatu ”Tsyrki” Tsukkulan selkäänsä tatuoima resepti tehtiin toistamiseen kun vihdoin pääsi taas itsekin kokkailemaan Pääsiäisen jälkeen. Apukokki tosin otti roolia ja päävastuun tämän kertaisista kokkailuista.

Resepti itsessään on helppo. Aikaa kuluu jonkin verran taikinan turpoamiseen sekä tietenkin paistamiseen. Me suosimme isoja lättyjä pienien lettupannulla tehtyjen suupalojen sijaan ja pakastepinaatin sijaan oli käytössä luomubabypinaattia (100g annos ryöpättynä ja hienonnettuna). Tarveaineet siis kuvassa Tatun selässä ja valmistus menee näin: riko munat astiaan ja sekoita. Lisää loput aineet ja sekoita lisää. Anna turvota 30min ja paista pienessä määrässä rasvaa.

IMG_4632

Letuista tuli oikein mainioita ja muksut tykkäsivät myös kovasti. Ensi kerralla voisi koittaa lisätä pinaatin osuutta ja lisäksi tehdä taikina tuplana jotta jäisi myös seuraavalle päivälle jotain. Eli ehkäpä tuplareseptinä ensi kerralla ja tuoretta pinaattia käyttäessä käyttää reseptinmukainen määrä.

IMG_4638

 

Lisukkeeksi tehtiin papusalaatti, joka perustui tähän Voi Hyvin -sivuston reseptiin: http://www.voihyvin.fi/artikkeli/kvinoa-kidneypapusalaatti. Koko resepti tekstin lopussa.

Meidän muutokset olivat vaihtaa kidneypavut tölkkiversioon jolloin valutus riitti sekä käyttää vain yksi lime (happoa ja limen makua oli silti aivan riittävästi), jättää pois maissi ja persilja sekä käyttää chilistä maustejauheversiota. Lopputulos oli mielestäni todella onnistunut. Salaatissa oli monipuolisesti makua ja sopivasti ruokaisuutta pinaattilättyjen oheen. Kvinoa voi olla vähän kuivakkaa joten kannattaa laittaa tomaattia riittävästi. Ehkä ensi kerralla syödessä voisi myös laittaa hieman kermaviilipohjaista kastiketta päälle – se tuntuisi ihan hyvältä lisäykseltä. Salaatti oli myös nopea ja helppo valmistaa ja siten oiva resepti mukaan arkiruokailuunkin. Lapset eivät suostuneet maistamaan ja heille oli erikseen kurkku-tomaatti-salaatti -vitamiinit.

IMG_4636

Ja lopuksi alkuperäinen resepti kokonaisuudessaan:

1 dl kidneypapuja
2 dl kvinoaa

1 punasipuli
2 limettiä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
puolikas kurkku
2−3 tomaattia
1 punainen chili
1 dl makeaa maissia
reilusti korianteria ja persiljaa
suolaa ja pippuria

Laita kidneypavut likoamaan yön yli, noin 12 tunniksi. Huuhtele ja keitä niitä tunti. Anna jäähtyä. Huuhtele kvinoa ja keitä se ohjeen mukaan kypsäksi.

Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa se ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Laita samaan kulhoon sipuli ja pavut. Puserra päälle limetin mehu ja valkosipulinkynsi. Lisää omenaviinietikkaa ja ripaus suolaa. Anna maustua sen aikaa, kun pilkot muut ainekset.

Lisää kvinoan joukkoon oliiviöljy, kurkku,­ tomaatit, hienonnettu chili ja maissi sekä pavut ja sipuli liemineen. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”28.03. Tatun ja Patun pinaattilätyt sekä papukvinoasalaatti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s