16.10. Normitortillat

Muksumittari: * – **** (riippuen muksusta)

Makumittari: ***

Vaikka olikin sunnuntai, tuli tehtyä aika arkistakin ruokaa jonka tekeminen ei kovin kauaa kestä. Ja jossa ei loppujen lopuksi ole kovin paljoa tekemistäkään vaan iso osa on (puoli)valmiita raaka-aineita. Joskus on kiva tehdä ihan kaikki alusta loppuun itse, mutta esimerkiksi varsinaisia tortillaleipiä en ole tainnut koskaan tehdä itse vaan olen aina käyttänyt valmiita lättyjä. Guacamole tehdään lähes aina itse, tai  nimenomaan Apukokki tekee ja on meidän oikea guacamole- ja avokadoexpertti. Tällä kertaa sekin tehtiin valmista mausteseospussukkaa käyttäen, jonka olin joku kerta ostanut marketin tarjouslaarista. Hmm… olikohan siinä muuten käyttöpäivää vielä jäljellä… No olihan tässä valmissekoituksessa se hyvä puoli, että siihen tuli lisätä ainoastaan avokadoa (Apukokin megalomaanisen kovalla vatkausnopeudelle kuten kuvasta näkyy) joten avokadopitoisuus oli korkea verrattuna kaupan moniin täysin valmiisiin guacamolesekoituksiin. Niissähän ei perinteisesti ole avokadoa ollut kuin nimeksi, joskin jotain parannusta tähän on tainnut tulla viime aikoina kun asiasta on mediassa ollut paljon meuhkaamista. Mausteseos oli kahdelle avokadolle, joten käytimme lyhyellä matematiikalla vain puolet koska kotikeittiössämme oli vain yksi avokado. Ihan riittävästihän tätä silti tuli kahdelle hengelle, kun muksuraadilaiset ei tätä uskalla vielä maistaa.

SavedPicture-2016101871912.jpg

SavedPicture-2016101871924.jpg

SavedPicture-2016101871941.jpg

Isoin osuus tällaisen simppelin tortillaruoan teossa taitaa olla salsakastikkeen teossa. Periaatteessahan se ei mitään kummempaa reseptiä tarvitse, mutta joskus aikanaan kun törmäsin tähän reseptiin Oh So Ihana! -blogissa, otin siitä paljon mallia ja seurasin yleensä sitä aika pitkälti. Sittemmin olen jättänyt tomaattimurskan pois ja sen sijaan käyttänyt vähän useampaa tuoretta tomaattia. Toinen eroavaisuus on se, että tuolla linkin takana seosta ei keitellä kovinkaan pitkään. Itse sen sijaan hauduttelen yleensä reilun vartin, että saan tomaateista irronneita nesteitä haihdutettua. Toisaalta, tämä kyllä tekee salsasta rakenteellisesti vähän turhan mössömäistä. Ehkäpä ensi kerralla voisikin tehdä niin, että kiehauttaa seoksen vain pikaisesti tomaatin lisäämisen jälkeen ja vielä vaikka siivilöi tarvittaessa. Tällöin seos onkin vähän enemmän rakenteeltaan pico de gallomaista, jota joskus kokeilin ihan sellaisenaankin silloin Kauppalehden Optio -liitteen reseptin mukaisesti, mutta en varsinaisesti tykännyt siitä niin paljon lisukkeena kuin kypsennettyjen sipulien salsasta. Monihan lisää salsaan myös paprikaa, mutta itse en sitä yleensä tee. Limeä ei ollut joten korvasin sitruunamehulla. Chilikin oli tällä kertaa jäänyt kaupan hyllylle notkumaan, joten oli tarkoitus käyttää chilijauhetta mutta perskules vieköön sekin unohtui joten jäi aika miedoksi kastikkeeksi tämän kertainen salsa. Mutta ei haitannut, ihan maukasta silti.

SavedPicture-2016101871952.jpg

SavedPicture-201610187204.jpg

Kana oli tällä kertaa minuuttipihvejä, jotka leikkelin suikalemaisempaan muotoon. Kanan maustamiseen käytin aiemmin mainitun guacamolemausteseoksen toisen puolikkaan ja lisäksi vähän sitruunamehua sekä korianteria. Sen verran simppeliä se. Mikrossa lämmitetyn tortillalätyn sisälle kietaisin salaattilehden, guacamolemössöä, kanaa sekä salsaa. Joskus tulee tehtyä lisälisukkeeksi myös sipulipaprikaseosta, mutta ei tällä kertaa sitäkään kun mentiin tosiaan yksinkertaisemmalla lähestymismoodilla. Kaikkiaan ihan  jees, normitortillatasoa mutta ei mikään massasta esiin nouseva suoritus. Nälkä lähti kun otti toisenkin. Muksumittarin osalta on vähän hankala sanoa: yksi kenttura veti hienosti koko tortillansa (toki pelkällä kanalla sekä bonuksena ketsupilla ja kurkuilla varustettuna) ja toinen söi perinteiseen tapaansa pelkän kuivakan tortillalätyn ja olisikohan vähän ottanut kanaa lisäksi. Erikoisvieraana raadissa ollut kolmas muksu puolestaan maistoi kanaa antaen arvosanaksi 8/10, haukkasi tortillaa joka oli myös kuulemma hyvää, mutta ei sitten sen enempää kuitenkaan syönyt. Ota näistä nyt sitten selvää ja tee joku johtopäätös!

 

 

 

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”16.10. Normitortillat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s