27.06. Hyvää Juhannusta! Osa I, Peurunka

Iloista keskikesän juhlaa, eli hyvää Juhannusta!! Jaa se meni jo? No joo, saattoihan se toki mennäkin, mutta samanlaista harmaata sadekeliähän tuo tuntuu jatkuvasti pitävän joten mennee toivotukset näin muutamaa päivää myöhässäkin. Näemmä mitä pidemmäs kesä etenee ja valoisa aika lisääntyy, sitä enemmän on myös muuta puuhaa eikä artikkelia tänne interwebbiin ehdi latailla. Tässäpä kuitenkin pienimuotoinen kooste Juhannuksen ajasta, Kuhan söin ja join -näkökulmasta.

Päräytettiin Juhannuksen alla elikkäs menoliikennetorstaina itsellemme uuteen kylpylään, eli Laukaassa sijaitsevaan Peurungan kylpylähotelliin. Tehtiin varaus tänne aika lailla ex tempore, tiedetysti ohiajoreitin varrella olevan sijainnin johdosta ja että olisi edes jotain hieman spesiaalia Jussiksi. Kokonaisuutena Peurunka olikin aika kiva paikka – ainakin nyt oli rauhallista ja tilavaa, altaat oli oikeastaan tosi sopivankokoisia ja -syvyisiä meidän lähestulkoon uimataitoiselle 7-vuotiaalle ja rohkean innokkaalle 4-vuotiaalle. Ainakin näin rauhallisena ajankohtana myös aikuisten hermot ennemminkin lepäsivät kuin kiristyivät, joka olisi voinut olla mahdollista megalomaanisten lapsimäärien paikassa. Peurungassa olisi myös mahdollista monille muille liikuntamuodoille, mutta tuli harjoitettua ainoastaan yksittäinen kuntosalireeni – parempi sekin kuin ei mitään!

Ennen kylpylään saapumista käytiin lounaalla Laukaan satamarannassa. Etsiskeltiin netistä matkalla sopivaa paikkaa ja päädyttiin siten sataman ravintolakahvilaan, jonka menu sisälsi aika monenkaltaista ruokatarjontaa. Nettisivut ovat aika tyylikkäät, mutta paikka itsessään astetta kotikutoisempi. Toki tunnelma oli leppoisan rento, ja paikan isäntäpariskunta taisi tuntea meitä lukuunottamatta muut asiakkaat. Ja miljöö venesatamassa oli hieno, harmillisesti se ei estänyt kylmyyttä… Ruokien teko otti aikansa, mutta lopputuloksena oli heiman vaihtelevat, osittain todella maukkaat komponentit, osittain mauttomat pakastekasvikset. Mutta joka tapauksessa jätimme jälkeemme neljä tyhjää lautasta joten onnistunut suoritus keittiön puolelta J Itse valitsin pasta carbonaran, joka ennakkoarvailuihini nähden oli maukkaampi ja laadukkaampi. Valkosipuli maistui sopivasti läpi, ja kinkkukaan ei ollut ihan mitä tahansa höttöä. Pasta itsessään oli vähän ehtinyt kuivahtaa reunoiltaan ennen kastikkeen sekoitusta mutta aivan hyvä suoitus. Hintatasokin oli satamassa ok jos vaikka vertaisi vastaavaan paikkaan isommissa kaupungeissa.
20170622_133855

20170622_134005

20170622_140121

Peurungan puolella ruokatarjontaa on erilaisissa ravintoloissa aika paljonkin. Vähän tosin jäi epäselväksi, missä eri ravintoloiden reunat piirtyvät, mitkä kaikki olivat auki ja mitä vaihtoehtoja näin ollen olisi ollut, mutta tartuttiin pitkän uiskentelusession jälkeen oikeastaan ensimmäiseen vastaantulleeseen tarjontaan eli ravintola Peurankellon tasting menun, joka selkokielellä oli päivällisbuffet. Vähän aina arveluttaa että kuinka paljon kannattaa buffetista maksaa lapsien osalta kulloisenkin tarjonnan ja mielitekojen kohtaamisen näkökulmasta, mutta aika hienosti lapset kyllä söivät.

Buffetissa oli alkupalapöytä, joka oli ehkä hieman vaisu sisältäen lähinnä erilaisia raastesalaatteja, kasviksia ja lapsien suosikkeja eli paistettuja muikkuja. Pääruokana oli muutamia perunoita, vähän vetisiä uunikirsikkatomaatteja, monelta lounaalta tuttua hieman epämääräistä kalaa (jossa kivana piristeenä papu-kikhernekuorrutus) sekä BBQ-possua, joka osoittautui todella mureaksi ja maukkaaksi murkinaksi – selkeästi koko päivällisen kohokohta. Jälkkäripöytä oli ihan kiva myös, jossa piti koittaa pitää maltti mukana marmeladien osalta… Erityiskiitos myös monipuoliselle leipäpöydälle. Tästä leikkaus yön yli aamupalalle, joka oli tarjolla lasiseinän takana aika kivanhenkisessä Pata & Pannu -salissa. Tarjonta siellä oli monipuolista ja hyvin selkeää perustavaraa. Mitään kikkailuja ei oltu lähdetty harrastamaan ja ehkäpä se on hyvä niin. Ehkä Peurungan hyvänolon teema näkyi myös aamupalalla. Paremmat pointsit annan aamupalalle kuin päivälliselle. Lapsillekin maistui ja etenkin se on heille niin kivaa käydä hakemassa itse mehua automaatista! Loppujuhannus sujuikin kotikulmilla ja palataan siihen puoleen seuraavassa jaksossa 🙂

20170622_194033

20170622_194047

20170622_194155

20170622_194121

20170622_194302

20170622_200433

 

 

 

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”27.06. Hyvää Juhannusta! Osa I, Peurunka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s