07.07. Tortillat nyhtökauralla

Makumittari: ***-

Muksumittari: **+

Taas kerran kun koitti viikon ruokalistaa suunnitella, tuli pakottava tarve lisätä resepteihin myös jokin kasvispainotteinen ruoka. Ja tuon tulisi tietysti kelvata vielä muksuillekin. Selaillessani ruokablogeja osui silmääni ensin yksi nyhtökauraresepti, ja sitten kun intouduin vielä vähän lisää etsimään nyhtökaurainspiraatioita, löysin myös toisen hyvän vinkin ja näiden johdosta päädyin päätymään siis nyhtökauraan ja kokeilemaan vähän erilaista kuin kerran-pari aiemmin tehtyä ”jauhelihakastiketta” jossa lihan sijaan onkin nyhtökaura. Tavoitteena olisikin siis tortillat joiden täytekin olisi astetta erilaisempi kuin meidän normaalit tortillatäytteet. Inspiraatioreseptit olivat nämä kaksi:

Näiden linkkien takaisia tutkaillessani omalle ostoslistalle tulivat nyt Kuhan söin -versiossani tortillojen lisäksi saaristo -makuseoksella varustettu nyhtökaura, maustamaton tuorejuusto sekä pesto. Kaapissa kun oli jo valmiiksi piakkoin hävikiksi uhkaavasti menossa olevaa varhaiskaalia, kevätsipulia, vanhan sadon porkkanaa sekä aiemmista grilliburgereista ylijäänyttä bbq-kastiketta sekä jotain valmista salsakastikettakin. Ja hommahan tietenkin liikenteeseen kasvisten silppuamisella. Tarkoitus oli käyttää kaikki kasvikset raakoina, joten pilkkomisen piti tähdätä aikalailla pieniin kasvisten osiin jotta suutuntuma pysyisi riittävän järkevänä

20170628_162315

20170628_162840

Seuraavaksi sitten nythtökauran kimppuun. Toisessa mainitsemistani linkkivinkeistä varoiteltiin kauran liiallista ”keittämistä” nesteessä ja kehoitettiin rapeaksi paistamisen malliin kuumalla pannulla. Tämä otettiin tavoitteeksi ja paistelin näin ollen kauraa rasvassa eli tietenkin voissa pannulla reilut 5 minuuttia. Vähän meinasi välillä ottaa kiinni pannuun, mutta siitähän selvittiin lisäämällä voita… Suhteellisen rapsakaksi nyhtis tunnuttiin saavankin.

Sittenhän oltiinkin jo valmistuksen osalta käytännössä maalissa asti ja jäljellä oli enää annosten eli tortillojen kasaaminen: pohjalle ensin vähän tuorejuustoa, päälle nyhtökaura, jonka jälkeen kasvikset ja lopuksi päälle kastikkeita. Seuraavassa kuvassa näkyy oma tortillani ennen käärimistä, eli kaiken kaikkiaan kasvista tuli aika mukavasti ja jossain tuolla tuorekasvisten alla on myös nyhtis jonka päälle oli laitettu myös pestoa. Kuvasta näkyy myös että kastiketta on aika vähän. Ja täytyykin sanoa että vaikka tortilla oli ihan mukava piristys ja erilainen versio normaaleihin, niin liian lopputulos oli aivan liian kuivakka. Ja myöskin aika mauton, vaikka kaurassa oma mausteseos olikin. Olisi varmaankin ollut parempi vaikka edellisenä päivänä tehdä tekeytymään porkkanat, miksei kaalitkin johonkin marinadiin. Suusta suuhun -blogin jutussa oli myös porkkanat pikapikkelöity. Joka tapauksessa, kastikkeita olisi pitänyt laittaa ilman muuta ronskimmin ja ehkäpä pesto, bbq-kastike ja salsa eivät sopineet yhteenkään ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Olisi voinut olla järkevää panostaa kunnolla vain yhteen. Joka tapauksessa ihan kiva kokeilu, ensi kerralla rohkeammin. Ja olihan tämä taas todella helppo ja nopea arkipäivän ruoka. Muksuista pienempi maisteli rohkeasti ja söi ainakin osittain kunnon täytteillä. Toinen tyytyi pelkkään kauraan ketsupilla varustettuna ja kurkkubonuksen kera ja taisi pienellä nikottelulla syödä koko tortillansa mutta ei tainnut ihan suosikkia olla.

20170628_164557

20170628_164808

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s