28.06. Hyvää Juhannusta! Osa II, muurikka ja burgerit

Ykkösosassa oltiin siis Laukaassa ja nyt jatketaan loppuJussin osalta kotosalla. Kokkailua tuli harrastettua pääosin tulen ja grillin äärellä, kun sattui kuitenkin ihan hyviä aurinkoisiakin hetkiä sateiden välissä. Ensin tuli muurikalla paisteltua lihoja ja kasviksia. Noissa ei kai oikein sen kummempaa. Tällä kertaa tuli valittua sekä kanan että possun osalta valmiiksi marinoituja lihoja, joista huuhtelin ylimääräisiä pois. Näillä keinoin kuitenkin saa hyvää makua ilman omaa liiallista ajankäyttöä. Kasviskimaraan tuli uuden sadon perunaa, porkkanaa ja sipulia sekä lisäksi kesäkurpitsaa ja paprikaa. Lisäksi tekaistiin vielä nopsaan kaalilisuke Kokkisodasta bongatun ohjeen mukaan. Tällä keinolla sai hyvin nopeasti hieman erilaisen makuisen kaalilisukkeen – vähän taisi tosin lorahtaa liikaa hunajaa.

Seuraavana päivänä tuli muurikalle taas käyttöä, kun Apukokki ja muksut kävivät taas nokkosmetsällä ja näin ollen tehtiin taas nokkoslättyjä Tatun ja Patun pinaattilättyohjeella. Hyviä oli, mutta simpura kun en hoksannut leikellä nokkosia pienemmiksi niin muutamia turhan isoja sattumia tuli joukkoon… Tästäpä ei tällä kertaa kuvaotoksia tullutkaan joten seuraavissa vain ykköspäivän muurikkatouhut ennen hampurilaisten kimppuun syöksymistä.

20170623_192623

IMG_20170623_200138_498

Viimeisenä vaan ei suinkaan vähäisimpänä tuli tehtyä hampurilaisia, lisukkeenaan pakastimesta revittyjä lohkoperunoita ja parsakaalia. Se on kyllä jännä kun on itse aikanaan tehnyt todella onnistuneita hampparisämpylöitä, niin silti haluaa etsiskellä uusia vaihtoehtoja. Loppukeväästä tuli tehtyä yksiä sämpylöitä huonolla menestyksellä, ja nyt kaivelin Liemessä -blogista ilmeisen hyvän reseptin. Mutta: huonolla valmistautumisella meillä ei ollut oikeaa hiivaa ja vehnäjauhoja ehkä 2 desiä – niinpä valmistus meni alusta alkaen aika poskelleen ja koitin korvata jauhoja ruisjauhoilla ja gluteenittomilla jauhoilla. Sämpylöistä ei sen enempää (mutta reseptin vika epäonnistuminen tuskin oli). Pihvit tuli valmistettua ihan tavallisesta 17%:sta naudan jauhelihasta, johon tuli joukkoon ainoastaan suolaa ja pippuria, sekä sämpylöiden voitelusta ylijäänyt munavesisoodaseos. Pikkuisen meinasi reunoilta pihvit hajoilla pihvitysvaiheessa, mutta paisto sujui oikein hyvin. Ja lopputulos oli pihvien osalta superhyvä, ehkäpä paras burgeripihvi ikinä itsellä. Veikkaan lopputulokseen vaikuttaneen hyvänkokoisten cheddarsiivujen sekä pienimuotoisen pihvien liekityksen grillin ritiläpuolella pihveistä valuneiden rasvojen loimutessa.

Lisäksi hampparin väliin tuli (balsamicossa, siideriviinietikassa ja sokerissa sekä suolassa) marinoitua punasipulia, helppoa mutta maistuvaa bbq-kastiketta (linkkiohje lähes tyhjässä reseptipankissa) sekä Yhteishyvästä bongattu maailman nopein hampurilaiskastike, jossa hieman reseptiä muokaten yhdistin rahkajogurttia sekä sinappista kurkkusalaattia. Näiden kaikkien kombinaatio näyttää taas kuvassa melkoisen rumalta, ehkä roisiltakin, mutta saattaa se näyttää myös maukkaaltakin. Ja sitä tuo lopputulos ainakin oli! Saattoi olla paras onnistuminen hampurilaisosastolla, joskin itse olisin toki toivonut vielä sämpyläonnistumistakin. No, ehkä ensi kerralla. Joten siihen asti, näihin kuviin, näihin tunnelmiin, ja toivottavasti loppuviikolle ennustetut poutaisemmat päivät todellakin pitävät paikkansa!

20170624_120835

20170624_185417

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s