01.08. Heinäkuun hujaukset

Hupsista, sehän menikin taas jo heinäkuu niin että hujahti! Loma oli ja loma meni, ja iso osa siitä menikin kokkailujen sijaan pihakivetysprojektin merkeissä, joten jäi erinäiset postauksetkin aika vähiin heinäkuun ajalta. Pari on tuossa niin sanotusti backlogissa tai hihassa odottelemassa viimeistelyä, mutta päräytetään tähän pieni kooste taas heinäkuun otoksista sellaisista tapauksista, joista ei ole kirjoitusta tullut tai tulossa. Toivotaan että tässä on kesää vielä kunnolla jäljellä kokkailuun ja etenkin ulkokokkailuun: esimerkiksi savustuslaatikko on jäänyt vielä varastoon odottamaan!?!

Kesän aikana on tullut tehtyä useampi reissu lasten isovanhempien, omien vanhempieni luokse. Tässä on pari otosta sieltä, josta kai jonkinlainen perimä ja innostus ruoanlaittoon on peräisin. Ensimmäisessä otoksessa on yksi muksujenkin odottamista kesäherkuista, eli vaarin paistamat muikut. Tosiaankin, on hieno homma että lapsukaisille maistuu nämäkin kalat, ja hyvin maistuukin!

20170707_125330

 

Ja kesälomareissuun Mikkelissä kuuluu tietysti myös paikallinen torikahvila ja munkkikahvit. Pienenä lapsena oli parasta juoda munkkirinkilän kanssa Trip-mehu, jonka kolmionmuotoinen purkki pamahti hirvittävän kovaa kun sen tyhjäksi juotuaan polkaisi torin pintaan 😛 Vähän vanhempana puolestaan oli kesäöinä kiva mennä vielä ravinteleiden sulkeuduttua aamukaffelle aina avoinnaoleviin kahviloihin, mutta nykyisellään ihan päiväsaika on parempi.

20170708_133304

 

Lainasin itsekin vaarin muurikkaa ja tekaisin saman lämpimän perunasalaatin kuin olin tehnyt kotosallakin hieman aiemmin. Tästä taisi tulla vielä hieman parempaakin kuin ensimmäisestä versiosta.

20170708_190152

 

Tässä kuvassa puolestaan tulee hyvin esiin se, että aika meni vähän muissa touhuissa kuin keittiössä puuhastellessa. Kuvassa siis on olevinaan basilika, joka voinee olla hieman hankalasti tunnistettavissa…

20170713_082953

 

Yhteen kilpailuun tuli osallistuttua alkukesästä, ja arvonta napsahti kohdalleni ja voitin kuvassa näkyvän hienon Tour de France -aiheisen essun! Toivottavasti käyttöä tulee vähän enemmän jatkossa. Työn alla tuossa oli jonkinlainen kermainen kinkkukastike papulisukkeineen.

IMG_20170714_130346_858

 

Kerran kesässä pitää käydä myös Särkässä! Itsehän en missään laitteissa tykkää käydä, mutta hauska on katsella kun lapset (ja Apukokki) pyörivät ja hyörivät ympäriinsä. Tämän vuotiselle käynnille osui yksi harvoista superaurinkoisista päivistäkin, joten hyvä reissu oli vaikka tuossa uusimmassakaan laitteessa ei tullut käytyä. Pelle pizzeriassa sai myös mahat täyteen Rax-henkisessä pizzabuffetissa, jonka tarjonta ei tosin kovin laajaa ole, mutta varmaankin hinta/määrä -suhde on Särkän paras meidän perheelle.

aviary-image-1500201995877

 

Jossain vaiheessa kuuta tuli käytyä mansikkaostoksillakin ja siten kesän ensimmäinen (ja viimeinen?) mansikkakakkukin väsättyä. Siis Apukokki väsäsi, onhan hän meidän virallinen kakkumaakari. Muksut tosin auttoivat jossain määrin ainakin koristelussa ja kermavaahdon syönnissä. Herra Maokin näyttää oikein iloiselta kakun alta pilkottaessaan, joten taisi olla ihan hyvä kaakku 🙂

20170721_204240

 

Kaksi laatikkoa ostettiin ja säilöttiin talven varalle. Näillä mansikkatehtaan soseilla pärjätään jonnekin vuodenvaihteeseen asti, joten toivottavasti vielä ehditään laittaa ainakin yksi laatikko lisää.

20170722_114921

 

Pari kertaa tuli grillikin lämmitettyä ja kesän trendinä oli meillä uusien perunoiden ja porkkanoiden grillaus. Tällä kerralla myös kakkakuuli pääsi mukaan sekä perinteiset maissi ja suippopaprika. Myös kanaa sekä raakachorizoa pääsi tirisemään.

IMG_20170722_192844_735

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s