04.08. Savulohikeittoa uuden sadon kasviksilla

Makumittari: ****1/2

Muksumittari: ****1/2

Seuraan Instagramin puolella bloghabanerokitcheniä, ja näin keskikesällä hienon kuvan miehen tekemästä savulohikeitosta. Näköjääjn habanerolta löytyy myös blogisivu, joka tietysti melko loogista onkin tuon instan nimimerkin perusteella… Sieltäpä siis löytyi myös alkuperäinen resepti lohikeitolle, jonka kuva toimi siis inspiraationa omalle viritelmälle. Nyt kun tuota ohjetta katson, niin hyvin samaan tapaan tuli kyllä keitos tehtyäkin, joskin muutama pieni eroavaisuuskin oli niinkuin asiaan kuuluu.

Joka tapauksessa itsellänikin homma lähti liikkeelle kesäisen sadon kasvisten valmistelulla, eli perunan ja porkkanan pesulla sekä tarvittaessa perunoiden puolittamisten ja porkkanan pilkkomisen. Sen jälkeen nakkasin ne kattilaan ison voikimpaleen sekaan ja kuullottelin muutaman minuutin. Sitten sekaan myös kevät(vai kuitenkin jo kesä)sipulia. Hetken päästä lorautin mukaan vähän aasialaishenkistä, aina niin kamalle haisevaa kalakastiketta. Murensin joukkoon myös kalaliemikuution sekä lisäsin lorauksen vettä. Maustoin myös hiukan valkopippurilla, muutamalla kokonaisella maustepippurilla sekä hienonnetulla tillillä. Sitten lisäilin nestettä eli jääkaapista löytyneen kanaliemen loput (noin desi) ja muutaman desin vettä ja annoin kiehua varmaankin vajaa 10 minuuttia. Sitten laitoin kermaa, ihan kunnon kuohukermaa vähän toista desiä. Samoin lisäsin kesäkurpitsakuutiot niin sai kaapista myös sen hävikin hyvin estettyä sillä sopiihan se hyvin joukkoon. Ehkäpä 5 minuutin keittelyn jälkeen totesin että kasvikset alkaa olla kypsiä ja mukaan pääsi pääasia, eli paloiksi pistetty savulohi. Sitten vielä pikainen kiehautus ja soppa oli maalissa. Vähän taisin vielä lisätä suolaa ja voitakin lopussa ja vielä koristetillit.

Lopputulos oli todella hyvä! Tiestysti, mitäpä muuta voi odottaakaan voista, kermasta ja savulohesta saavankaan aikaan. Mutta liemelle oli tullut kyllä hyvin makua muutenkin, ei varmaankaan vähiten kala- ja kanaliemien ansiosta. Maut olivat myös hyvin tasapainossa ja itse kalakin pääsi hyvin esiin kokonaisuudesta – kuten myös maukkaat kesäiset perunat. Ja muksuille kun kala maistuu myös, niin tykkäsivät lujaa myös tästä keitosta. Apukokkikin tykkäsi, joten ei ole yllätys että itselleni jäi tästä loppujen lopuksi aika vähän syötävää tähteistäkään kun olin töissä ja muut pääsivät tyhjentämään jääkaappia omalla lounasajallaan… No ei haittaa, hyvä vaan että kelpasi! Mutta ehkä tämänkin voisi tässä vielä mahtavan harmaana ja epävakaisena alkaneen elokuun aikana valmistella 😛

20170726_201614

20170727_162639

20170727_163004

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s