Reseptipankki

BBQ-kastike (At Maria’s blogi)

4 rkl ketsuppia

4 rkl ananasmehua

3 1/2 rkl muscovadosokeria (alkuperäisen reseptin mukaan fariinisokeria, mutta meillä ei ollut)

1 rkl tomaattipyreetä

2 1/2 tl Chipotle Tabasco maustekastiketta

Aineet lämmitetään kattilassa ja annetaan keittyä hieman kasaan.

Edit 7.5.2016: ananasmehun puuttuessa sen voi korvata jollain muullakin nesteellä ja itse tuli tehtyä tänä wappuna juhlan kunniaksi sima-bbqkastiketta. Ja toimi!

Hampurilaissämpylät (Suklaapossu / NY Times)

Aineet:

2,5 dl vettä

4 rkl maitoa

2 tl kuivahiivaa

2 rkl sokeria

8 dl vehnäjauhoja

1,5 tl suolaa

2 rkl pehmeää voita

1 muna

Voiteluun:

1 muna

1 tl vettä

(seesaminsiemeniä)

Ohje:

Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva ja sokeri. Jätä seisomaan noin 5 minuutiksi.

Sekoita jauho ja suola, nypi voi jauhojen joukkoon.Sekoita muna vesi-hiivaseokseen ja lisää se jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaa yleiskoneella tai monitoimikoneen sekoitusterällä, kunnes se kiinteytyy. Kelmuta taikinakulho ja kohota 1-2 tuntia, kunnes se on suurin piirtein kaksinkertaistunut.

Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle tasolle varovin ottein. Jaa taikina 8 osaan ja muotoile niistä litteitä sämpylöitä uunipellille. Peitä sämpylät liinalla ja kohota 1-2 tuntia.

Laita kylmään uuniin kulho, jossa on pari desiä vettä ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele sämpylät vesi-munaseoksella ja ripottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 10-15 minuuttia.

 

Pinaattilätyt (Tatu ja Patu)

Muista tehdä tupla-annos kerralla, ja laita vähän enemmän pinaattia kuin ohje sanoo!

IMG_4632

 1. Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki

2. Lisää loput ainekset ja sekoita

3. Anna turvota 30 min

4. Paista vähäisessä rasvassa

Pizzapohja (2 uunipellillistä)

  • 5 dl vettä
  • 4,5 tl kuivahiivaa
  • 11-12 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 3-4 rkl ruokaöljyä
  • Lämmitä vesi kädenlämpöistä hieman lämpimämmäksi, ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää ensimmäiset 4-5 desiä jauhoja ja sekoittele esim. vispilällä. Sekoita joukkoon myös suola tässä vaiheessa. Nakkaa vispilä pois ja sekoita kädellä vaivaten mukaan loput jauhot. Lisää öljyä loppuvaiheessa muutamassa erässä, ja kun taikina öljyn ja jauhojen kanssa alkaa irrota käsistä ja kulhosta, ja alkaa muotoutua sopivan kiinteäksi taikinaksi, on niin öljyä kuin jauhoja riittävästi.
  • Anna kohota puolisen tuntia. Jaa taikina kahteen osaan ja alusta sekä kaulitse siitä kaksi pizzapohjaa. Täytä pohjat mielesi mukaan ja paista pizzoja 220 asteessa n. 20 minuuttia, tiedät kyllä koska ne ovat valmiit. Kiertoilmauunissa vähän vähempi lämpö riittää, luultavasti vähempi aikakin

Pulled Pork (Henri Alén)

Ainesosat

  • 1 pkt porsaan uuniliha
  • puolikas pilkottu chili
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 kok valkosipuli
  • 1 sipuli
  • 0.5 dlsukiyaki tai soijakast.
  • 2 tl suolaa

 Ohjeet

 1. Laita pala uuniastiaan. Lisää pinnalle suola. Halkaise valkosip. Laita vuokaan. Samoin chili ja sipuli. Lisää vuokaan 3dl vesi ja soija.
2. Laita 180c uuniin, 1 tunti. Peitä foliolla ja kyps 150c 2 tuntia. Tweettaa, chattaa mesetä.
3. Ota liha uunista ja käännä se. Kyps. Vielä 20min.nam.
4. Leikkaa kuuma liha paloiksi. Laita kulhoon ja kaada vuokaan jäänyt liemi päälle.siinä maku!
5. Mausta suolalla. Tarjoile liha tortillan sisällä avocadososeen, salsan, salaatin kera! PURAISE KUNNOLLA! jämät muttisoosin joukkoon!!
Mainokset